Hoppa till sidans innehåll

BIK SK – Åkullsjön 1-2

31 MAJ 2016 11:15
Återigen en förlust, och med det faller vi åter ner på jumboplatsen i tabellen vilket känns tungt och tråkigt, och inte särskilt rättvist efter hur matchbilden såg ut.
  • Skapad: 31 MAJ 2016 11:15

Vid en sån viktig match vill man gärna ha tillgång till alla spelare för att kunna ha en bra träningsvecka och toppa det med en bra match. Nu blev träningsveckan inte alls bra och inte heller matchen, särskilt inte slutresultatet. Linnea Kvarnberg, Linnea Lundin, Ylwa Thörnberg, Frida Fihlén, Anna Häggblad, Sofia Hermansson och Tilda Bohlin saknades och i en redan liten trupp så förstår man att det inte är så många kvar. Nora Haglund och Emelie Westerlund som varit sjuka hela veckan kom till spel, men orken tröt av förklarliga skäl.

Vi är i alla fall de som börjar matchen bäst och trycker på för ett ledningsmål, men slumpen tillsammans med lite knackigt försvarsarbete gör att Åkullsjön tar ledningen på deras första avslut, detta i den 14.e matchminuten. Direkt på avspark spelar Sara Jensen fram Simone Edefall som tyvärr får avslutet över mål och istället för en kvittering så utökar Åkullsjön till 0-2 i den 19.e minuten. Matchbilden jämnar ut sig efter målen och Åkullsjön kommer längre upp i banan men utan att skapa några farliga chanser. Vi vaskar fram en del chanser genom både Carro Jonsson och Simone Edefall men lyckas tyvärr inte få avsluten på mål.

I andra halvlek tar vi över mer och mer ju längre tiden går och det känns verkligen som att vi ska få in bollen i mål snart. Lara-Li Löfvenius byts in i den 57.e minuten och visar genast hur mycket hennes spelförståelse gör. Vid hennes första bollkontakt spelar hon fram Simone till ett friläge, men vi får inte utdelning då heller. I matchminut 68 blir just Lara-Li nermejad i straffområdet efter att ha blivit frispelad av Simone Edefall och domaren pekar på straffpunkten. Carro Jonsson stegar fram och slår bollen i stolpen men får inte bara en, utan två chanser till och tredje avslutet går in i mål. Vi trycker på för en kvittering och även om vi, många gånger genom Lara-Li Löfvenius skapar en hel del chanser så slutar matchen 1-2.

Summa Summarum så släpper vi in två billiga mål samtidigt som vi har oerhört svårt att göra mål framåt. Det lyser igenom att vi har dåligt självförtroende i avslutningarna och jag tror att det dröjde nästan 50 minuter av matchen innan vi fick ett avslut som träffade målramen, vilket såklart inte kan ses som godkänt. Det behöver hända något som gör att vi blir mer distinkt i både försvar och anfall och så att vi kan ta med oss den säkerhet i det vi gör som man ser på träningarna även på matcherna.

Lara-Li Löfvenius, gör ett jättebra inhopp och det är synd att vi inte kan få igång henne på heltid för det skulle verkligen behövas, Sara Jensen sliter på bra, främst i första halvlek. Nu är det några dagar innan bussen rullar mot Kalix i ett toppen mot botten – möte med serieledarna Assi.

Bella
Nora-Emelie-Alex-Tora
Simone-Vickan-Johanna-Carro-Steph (ut 58)
Sara

Ers:
Bella K
Lara-Li (in 58)

Skribent: Madelene Wallblom

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link