Hoppa till sidans innehåll

Bik SK - Mariehem 1-2

25 JUL 2016 22:08
En match som vi borde ha vunnit och en värme som inte var optimal för en välspelad fotbollsmatch.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2016 22:10

Redan i inledningen syntes det tydligt att spelarna i båda lagen var påverkade av värmen och något vidare tempo var det ingen som bjöd på. Trots att vi inleder matchen klart bäst så är det Mariehem som i den nionde minuten tar ledning efter ett olyckligt hemspel av Emelie Westerlund som ställde Linnea Ullsten i målet och även om Mariehems forward kom ikapp bollen och kanske också petade in den så får det tyvärr räknas som ett självmål. Tungt förstås när det annars var vi som skapade chanserna och då främst genom Sara Jensens löpbillighet i offensiven. Strax efter målet kommer Mariehem upp i ett anfall från högerkanten men Ullsten i mål är snabbt ute och avvärjer avslutet på ett bra sätt. Det är en del gåfotboll på grund av värmen men Linnea Kvarnberg hade mycket sårig i benen på sin vänsterkant och var nära att komma runt flera gånger. I den 25.e minuten spelar hon in ett fint inlägg till Sara som tyvärr får avslutet utanför. Slutet av halvleken bjöd inte på några direkta avslut åt nåt håll förrän Mariehem först i den 41.a minuten får till ett bra skott från vänsterkanten som Linnea gör en fin fotparad på. Men när de fyra minuter senare får en frispark några meter in på offensiv planhalva ökar Umeå-laget på sin ledning till 2-0 efter att bollen dykt ner bakom Linnea i mål. 

I inledningen av andra kommer vi till några snabba avslut, främst genom Esther Sunday, Linnea Kvarnberg och Sara Jensen som tillsammans ställer till oreda i Mariehems backlinje men tyvärr ingenting som resulterar. Istället dröjer det till den 64.e matchminuten innan vi kan reducera och det genom Carro Jonsson som för femte gången i år stegar fram till straffpunkten utan att göra något misstag, det efter att Esther blivit nedriven i ytterkanten på straffområdet. Några minuter senare får vi en hörna som så när resulterar två gånger om men som så många gånger förr den här säsongen så vill inte bollen in. I den 75.e respektive 80.e minuten gör vi två byten när först Ylwa Thörnberg kom in istället för Frida Fihlen på högerkanten och Anna Häggblad sen kom in istället för Stephanie Sandell framåt, och får i och med det lite mer fart framåt. I den 85.e minuten flyttar vi dessutom upp Carro Jonsson från mittbackspositionen och gick ner på en trebackslinje, tre aktioner som så när resulterade flera gånger då slutskedet av matchen bestod av ett konstant tryck mot Mariehems mål. Men, tyvärr ville det sig inte den här gången heller utan de tre poängen gick till motståndarna. 
Inte särskilt rättvist men som alla vet är det målen som räknas och vi lyckas inte få till det i avsluten. Fram till sista tredjedelen så förde vi matchen helt, men tyvärr var vi för klena framåt och då är det svårt att vinna matcher. Känslan var ändå bra och nu laddar vi om med en träningsvecka innan nästa Umeålag står på schemat, då vi möter Team Thorengruppen på lördag. 
Så spelade vi:
Linnea
Nora Carro Emelie Ida
Esther Johanna
Frida(ut 75) Sara Kvarnberg
Stephanie(ut 80)
Ers:
Ylwa (in75)
Anna (in 80)
Bella K, MV

 

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link