Hoppa till sidans innehåll

Timrå kunde lämna Högslätten med en 5-1:a i bagaget, och det helt välförtjänt. Den stora skillnaden mellan lagen låg, precis som snacket gick innan, i deras spetsspelare Bupe Okeowo och Anna Evans på mittfältet.

BIK - Timrå 1-5

16 JUN 2016 09:57
  • Skapad: 16 JUN 2016 09:57

De inledande 35 minuterna av matchen är jämna, och även om Timrå skapade något fler chanser fram till dess så var det vi som hade den hetaste, och det redan i tredje matchminuten. Simone Edefall slog ett perfekt inlägg från höger och Johanna Wiborg var nära att nå bollen. Men när hon missade damp den ner framför fötterna på Anna Häggblad som nog tyvärr blev lite förvånad och inte fick ordning på avslutet.
Bupe Okeowo presenterade sig ganska tidigt också med att visa styrka i boxen och gå på mycket avslut, och det var också hon som satte ledningsmålet för Timrå i den 35.e minuten efter en vunnen närkamp med Nora Haglund i straffområdet. Vi visar efter målet intentioner på att vilja komma upp i banan och bjuder på en del fina kombinationer men lyckas inte spräcka Hannah Clarks i Timråmålets nolla. Istället utökar Timrå till 0-2 i den första halvlekens sista minut på en frispark där Anna Evans pricksköt på Linnea Jensens huvud som nickade in bollen bakom en chanslös Nordlund i mål.

Andra halvlek börjar ungefär som den första men när domaren i den 52.a matchminuten pekar på straffpunkten för Timrå kändes det som en väldigt lång uppförsbacke. Anna Evans gör inget misstag från nio meter och 0-3 är ett faktum. Fyra minuter senare slås ett inlägg från höger och Clark i Timrås mål tar det lite väl lugnt och är inte beredd på att Anna Häggblad kommer bakom vilket gör att hon kan revanschera sig från missen i inledningen och knoppa in reduceringen. Strax därefter får vi ytterligare ett fint läge efter att Sara Jensen och Simone Edefall visat prov på ett utmärkt samarbete. Jensen slår en direktpassning på Edefall som kommer perfekt i löpningen och ger sig själv med hjälp av sin snabbhet ett friläge, men tyvärr går det fortfarande troll i målskyttet och avslutet går rakt på målvakten. Fortsättningen av den andra halvleken styr Timrå och när de med ungefär 20 minuter kvar byter in mycket duktiga Irma Nordmark har de konstant press ett tag och lyckas göra både 1-4 och 1-5 genom Wilma Josefsson och nämnda Nordmark.

Ytterligare en förlust till handlingarna alltså och det tär på gruppen att det aldrig kommer ett fall framåt. Man märker under match att det är lite folk på träningarna då orken tryter hos (för) många och vi därför inte bemästrar att spela den fotboll som vi vill göra. I ungefär en halvtimme av första halvlek orkar vi hålla ihop laget men sen blir det längre och längre. På egen planhalva och runt mittplanen spelar vi med tålamod och rullar boll riktigt bra emellanåt men när det sedan är dags för att anfalla har vi för bråttom vilket gör att vi ofta åker på en snabb spelvändning istället. Med så många insläppta mål som vi nu faktiskt har är det säkerligen inte bara orken som gör att vi inte trycker upp laget riktigt utan även rädslan att lämna luckor i försvaret. Nej, vi måste back to basic och fortsätta kriga för att få båten på rätt köl, redan på lördag har vi en ny chans mot Alvik på bortaplan.

Bella
Nora-Carro-Vickan-Ida
Linnéa
Simone-Frida-Johanna-Anna(ut 60)
Sara (ut 80)

Ersättare:
Emelie (in 60)
Stephanie (in 80)
Linnea U

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link