Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiären avklarad

08 MAJ 2017 09:28
Trots fredagens sommarvärme var det ett kylslaget Högslätten som tog emot oss och premiärmotståndarna Häggenås på lördagsförmiddagen. Men i takt med att målen trillade in, kikade solen fram och vi på sidan kunde på så sätt hålla oss varma.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2017 10:03

Inledningen var lite trevande från båda lagen och det var tydligt att man inte hade någon koll på motståndarna från något håll. Vi försökte rulla bollen mellan oss men var lite för försiktiga och kom inte till några direkta målchanser trots bollinnehavet. I den 17.e minuten slår en Häggenåsspelare en mycket fint inlägg som går över Bella i målet och dimper ner på foten på en helt fristående Rebecka Lilja som inte gärna kan missa den serveringen och Häggenås tar ledningen med 0-1.

Istället för att låta målet sänka oss så samlar spelarna ihop sig på ett bra sätt och börjar hitta passningarna som luckrar upp Häggenåsförsvaret. I den 30.e matchminuten slår Alexandra Westerberg en fin lyra mot en framstörtande Sara Jensen och även om Häggenåsförsvararen är först på bollen får hon inte riktigt kontroll på den utan det resulterar i ett friläge för Sara som inte gör ngotå misstag och resultattavlan visar 1-1. Redan fyra minuter senare är det Sandra Hedbergs tur att spela fram till en återigen frilägesspringande Sara, som trots att hon inte fick lika mycket tid på sig den här gången sätter 2-1. Framspelare till nästa mål som föll i matchminut 41 var vårt nyförvärv Linda Markevärn som slår en fin crossboll från vänsterkanten till Nora Haglund på högerkanten. Nora accelererade ifrån sin försvarare och satte distinkt 3-1 bakom en chanslös bortamålis. Innan halvtidsvilan skulle vi göra vårt fjärde mål och Sara sitt tredje för dagen. Det inleddes med att Stella Nabukalu som gjorde sina första 90 minuter sedan korsbandsskadan slog en perfekt löpboll till Nora på kanten som på ett tillslag lyfter in bollen i boxen där Sara plockar ner, och placerar den i nätmaskorna.

Vid summeringen av första halvlek kunde man konstatera att Sara Jensen haft tre chanser och satt alla, och sex minuter in i andra fick hon ytterligare en chans efter assist av Stella och fortsatte vara 100% i avsluten och tavlan visade 5-1. I andra halvlek har vi full kontroll och några lägen att ytterligare utöka ledningen. Bland annat har Anna Häggblad två fina chanser som inte resulterar. Sara får efter att ha visat upp sin snabbhet ytterligare ett friläge i sista matchminten men skottet går över ribban. Smolket i bägaren den här dagen var att Anna Häggblad blev avburen med en stukad fot och Alexandra Westerberg linkade av efter en misstänkt hjärnskakning. Förhoppningen är att de båda är fit for fight på lördag när IFK Timrå 2 kommer på besök till Högslätten.

Överlag gör samtliga en godkänd insats på planen där några sticker ut lite extra. Sofia Hermansson som legat sjuk de senaste veckorna springer så mycket att man undrar hur mycket hon orkar när hon får vara frisk och hennes första halvlek var riktigt bra. Vår andra långdistansare Nora Haglund gör ett utomordentligt jobb på sin kant och får resultat i sitt slit genom 3-1 målet. Sedan har vi förstås Sara Jensen som inte kunde få en bättre start på seriespelet än med fyra bollar i nät. En Sara Jensen som är hel och i form är en av seriens absolut bästa spelare, vilket hon visar i den här matchen.

En skön inledning på serien alltså, och även om andraplatsen i vårcupen vittnade om att vi var på rätt väg så är seriespelet något annat och man är alltid lite nervös innan man vet hur man ligger till.

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link