Hoppa till sidans innehåll

Skönspelet blåste bort, men 3 nya pinnar!

15 MAJ 2017 09:24
Det såg ut att bli en bra dag på Högslätten med sol och värme, men lagom tills det var dags för uppvärmning tog vinden i och istället för att värmas av solen och spelet stod vi på sidan och frös i snålblåsten.
  • Skapad: 15 MAJ 2017 09:24

Det började väl hyfsat när vi ganska snabbt skakar fram två målchanser. Den första en frispark från Alex Westerberg från halva planen, men lyftet in kom lite nära Timrås resliga målvakt som plockade bollen ganska enkelt. Den andra efter att Sara Jensen snurrat upp sin back och spelat in bollen till Sofia Hermansson som inte fick riktig träff på bollen och sköt utanför. Strax därefter är Sofia framme igen och stressar målvakten efter passning från egen försvarare, och Anna Häggblad följer med bra i pressen och är före Timråspelaren på målvaktens passning men skottet över.

Spelarna på planen pratar med varandra om att ta tag i bollen och spela den efter marken och även om intentionen finns så lyckas vi inte riktigt med det. Istället kommer det bollar i höjden som blir svårhanterliga och dessutom svårlästa i den starka vinden. Första halvleks bästa målchans får Sara som efter ett smörpass från Sandra Hedberg blir helt friställd men avslutet går utanför. Även Sofia blir framspelad i fritt läge av Stella Nabukalu men hennes avslut räddar målvakten. På målchanser leder vi första halvlek klart, men på resultattavlan står det 0-0.

Andra halvlek hinner bara börja innan Anna spelar fram Sara som kommer till ett stressat avslut rakt på målvakten. Tio minuter in i halvleken vänder Anna bort sin back och avancerar in i straffområdet, Timråförsvararen försöker följa Anna och är mer på hennes ben än på bollen och om Anna hade ramlat hade nog domaren inte kunnat undvika att blåsa. Istället får hon iväg ett skott som inte är något problem för Timrås målvakt att plocka ner. Men några minuter senare spelar Sara bollen till Anna som viker och, tittar upp och trycker upp bollen i krysset, riktigt snyggt och riktigt skönt. Minuten efter spelar Sara återigen fram Anna som vänder bort målvakten och lägger in tvåan, men är tyvärr avvinkad för offside.

Vi fortsätter skapa målchanser men bjuder fortfarande inte på något skönspel och lyckas inte punktera matchen. Istället blir det en lång halvlek med mycket nerver. Timrås bästa chans är när en lång utspark från deras målvakt går nästan hela vägen till Bella. Emelie täcker bort timråforwarden, som dock kommer närmare och när Bella ska plocka bollen kolliderar de och bollen ligger fri i vad som känns som en evighet innan Bella, åter på fötter tar hand om den.

Från den här matchen tar vi med oss tre poäng och ett snyggt mål från Anna. Skärpan i avsluten från premiärmatchen blåste bort och spelmässigt kan vi väldigt mycket bättre och hoppas på att plocka fram det till nästa match mot Härnösands SK. Jag vet inte om det går att skylla allt på blåsten men vi kan ju ändå hoppas att det är lite lugnare nästa helg. Men, även om det nu inte var någon höjdarmatch så får vi komma ihåg att Timrå knappt skapade någon farlig målchans, att vi skapar många chanser och att vi vinner trots att spelet inte stämmer. Det är ofta skillnaden mellan att vara i toppen och i mitten av tabellen när serien summeras på hösten.

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link