Hoppa till sidans innehåll

BIK SK vs FC United 3-5(1-2)

05 JUL 2018 23:08
Nygamla namn i ledarstaben, lite nya spelare. Det blåste positiva vindar runt vårt BIK-lag idag.
  • Skapad: 05 JUL 2018 23:08

Vi runt laget visste inför årets säsong att det skulle bli en tuff utmaning för oss att ta oss an Div 5 spel. Vi har ett superungt lag med stommen i BIK:s framgångsrika P02 lag. Vi har dessutom 03-killar som får chanser under matcherna. Till detta har vi ngr äldre duktiga  BIK killar, men när jag skriver äldre så är den äldsta född -99. Att vi har seriens yngsta lag kan det inte finnas ngn tvekan om.

Vi väger även lite lätt i fysiken i vissa situationer, och det har visat sig vara dyrbara kilon.

Stefan, ledarstaben och grabbarna har jobbat stenhårt och man har inte tummat på grundspelet att rulla boll efter marken. Många matcher har vi ägt spelet men vi har, som sagt, varit lite tunna framåt och samtidigt straffats på våra misstag bakåt.

Inför denna match har laget tagit omtag. Nygamla Micko har kommit in i ledastaben med Stefan och Göran och vi har fått in ngr nya och nygamla spelare.

Man kunde riktigt känna inför denna match att det kunde bli ngt riktigt bra. Jag snackade med tränare Stefan innan avspark och vi kände båda att vi kunde överraska idag. Det låg i luften..

FC United som stod för motståndet är obesegrade i serien i år och är ett spelskickligt lag med snabba forwards och rutinerade "rävar" i laget.

Våra BIKare börjar matchen på ett mkt bra sätt och tar kommandot direkt. Vi skapar ett par chanser under de första 5 minutrarna. Känslan är bra. Gurra smäller in ledningsmålet snyggt.

Efter ca 10minuter så får FC en kontring där Oliver måste ta till oschystheter vilket renderar i en straff och rött kort. Jag kan tycka att händelsen sker utanför straffområdet och ska ge frispark, det röda kortet var odiskutabelt dock. Straffen ger 1-1 på två försök. Två bra försök ska tilläggas. Benne chanslös.

1-2 kommer efter ett bolltapp på egen planhalva. 

I andra kvitterar Herman på en stänkare i nättaket från nära håll. Trots en man mindre så är det BIKarna som styr matchen och pressar långa stunder FC United. Känslan är att vi kan vinna detta trots allt.

Men mitt i BIKarnas fina spel så kontrar FC in 3-2 och 4-2, varav den ena efter en omdiskuterad hands-situation. 2-5 kommer också efter en stund.

Trots det så viker våra BIKare aldrig ner sig. Man fortsätter trumma på och spelar fin fotboll. Deria reducerar till 3-5 med 5 minuter kvar på en fin prestation. Men närmare än så kommer inte laget.

Jag vet att tränarna är oerhört stolta över grabbarnas insats idag. Alla jobbade och slet, och trots en man mindre i 80 minuter så var matchen helt jämn, med fördel BIK tycker jag. Det hade varit kul att se vad vi åstakommit med 11 man på plan idag.

Nu väntar uppehåll med välbehövlig vila.

Jag sätter en slant på att våra BIKare blir höstens lag i Div 5.

Kul med den stora publiken idag. Fiket rapporterar om rekordförsäljning.

Vi hade en väldigt trevlig domarkontrollant på plats idag. Han berömde lagets spel.

Forza BIK!

Skribent: Pär Bohlin
Epost: Adressen Gömd

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link