Hoppa till sidans innehåll

BIK SK vs Ramvik 0-2(0-0)

09 MAJ 2018 21:46
Sol, vind och vatten. Ja, säsongens hemmapremiär bjöd på hård vind, stark sol och vatten i flaskorna. Men annars var det en ganska slätstruken tillställning vi bjöds på ikväll.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2018 21:48

Efter den fina inledningen på årets div 5 serie då grabbarna slog Nätra med 6-1, så såg vi fram emot en spännande hemmapremiär på Högslättens ständigt gröna matta. Vinden ven och solen stod lågt så det var en match där naturens makter påverkade spelet en del. Naturligtvis gällde det båda lagen. I medvinden ville bollen liksom rulla liiiite för fort. Och i motvinden stannade den upp liiite för tidigt. 

Första halvlek innehöll ganska få målchanser. Passningarna hade dåliga adresser och det var ganska mycket solokörningar från båda lagen, med bolltapp som följd. Inkasten duggade dock tätt tillsammans med hörnorna. Det kändes som att våra killar inte riktigt hade rätta tändningen idag, tycker jag.

Jag kommer ihåg en fin räddning från Benne, skott på mål av Anton, och skott tätt över ribban från Simon B och Erik från första halvleken, som slutar 0-0.

I den andra tycker jag att båda lagen lyfter spelet något, men fortfarande är det inget lag som riktigt får grepp på matchen. Det är mycket spel fram och tillbaka. I mitten av andra kommer så Ramvik igenom på högerkanten och skjuter ett skott som oturligt tar på en BIKare och i mål. Strax därefter får vi en frilägesutvisning med en efterföljande straff  som Benne är chanslös på. Pang..0-2 helt plötsligt. 

Först efter den utvisningen och sedermera 0-2 i baken, så tycker jag att BIKarna börjar visa vilja. Man tar mer löpningar och trycker på mer framåt. Vi får kanske se matchens bästa BIK-period de sista 10-15 minutrarna. Tänk om grabbarna hade tagit den kampen genom hela matchen..

Men de riktigt heta chanserna kom aldrig och det var väl aldrig riktigt nära ngt mål egentligen, även om det fanns några halvchanser. Matchen slutar 0-2.

Nu tar vi nya tag och tränar torsdag och måndag. Sedan väntar Skorped SK på bortaplan nästa onsdag.

Hört och sett från läktaren:

"Kan det både bli frilägesutvisning och straff, när man blir fälld utanför straffområdet?" (läktarsnillen spekulerar)

"Det är klart det kan, annars skulle domaren aldrig ha blåst!"(Anders Hjort är tillbaka på läktaren)

"Den äldsta i laget är född -96, det kan väl inte vara gammalt va?"(apropå att det är på barnen och frun man ser att man blir äldre???)

Skribent: Pär Bohlinn rann
Epost: Adressen Gömd

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link