Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2019

29 JAN 2019 09:11
Med snön yrandes utanför fönstren har vi nu haft ett första planeringsmöte för kommande säsong vilket vi nu tänkte dela med oss av!
  • Skapad: 29 JAN 2019 09:11

Nya spelare och spelartruppen

Stigsjö har tyvärr beslutat att lägga ner sitt lag pga för få spelare. Och några stycken är aktuella för vårt lag så det ser i dagsläget ut som vi får vi ett tillskott i spelartruppen vilket är jättekul!
Vi fick svar av nästan alla när vi frågade om kommande säsong i höstas, många vill fortsätta och några var tveksamma. Antalet spelare har ganska stor betydelse för den mesta planeringen varför vi gärna ser att ni meddelar när ni vet hur er dotter vill göra.
Sen är det förstås så att om man nu när fotbollen kan kännas ganska avlägsen inte är sugen, men sedan blir det när gräset är grönt är man förstås välkommen då oavsett hur svaret lyder i dagsläget.

Cuper

Vi är anmälda till Hudik Cup som spelas 14-16 juni. Anmälningsavgiften betalar föreningen men deltagaravgifter står vi själva för och den ligger på 850:-/spelare-ledare och då ingår övernattning samt sex måltider. Vi kommer att se över lagkassan och efter det besluta hur mycket den står för och hur mycket varje spelare själv står för. Första övernattningscupen och vi ser det mer som ett tillfälle att tajta ihop gruppen än att få massor att speltid och därför är det ett lag anmält till Hudik där alla som följer med spelar. Här ser ni vilka lag som är anmälda i vår åldersgrupp https://www.hudikcup.se/2019/result/clubs
Vi har också ögonen på Mid Nordic cup men har ännu inte anmält något lag. Detta är dels en kostnadsfråga då föreningen betalar för "bara" en cup, dels beror det på hur serien kommer att se ut. Men dörren dit är fortfarande öppen och beroende på hur många som isåfall är med väljer vi mellan att anmäla ett eller två lag. 

Seriespel

Vi kommer att tillhöra div 5 södra/västra vilket innebär spel på 7-manna 3x20 minuter. I fjol var det en rekommendation att endast ha tio spelare till match men i år är det ett krav. Detta innebär att om vi anmäler ett lag, och serien blir lika stor som förra året så kommer det bli ca 7-8 matcher/spelare. Eftersom denna regel, som är satt för att spelarna ska få mycket matchtid, då tappar sin funktion så har vi anmält två lag även i år. Eftersom att vi åkte med 9-10 spelare varje match förra säsongen känner vi oss lugna i att spelarna fixar det även iår! Skulle det däremot visa sig att vi tappar spelare och blir för få till antalet så är det möjligt att dra sig ur med ett lag innan serien lottas. Precis som tidigare kommer det inte att vara två fasta lag utan alla kommer att spela med alla. 

Sponsorer

Vi tror att behovet av att köpa nya overaller finns. Sist vi köpte gemensamt tog vi hjälp av sponsorer för att kunna köpa dem billigare och frågan är hur vi ska göra i år. Utan sponsorer kostar overallen ca 600:- inklusive tryck. Är vi villiga att jaga spons går det att få ner den siffran men det är ett beslut ni behöver vara med och ta.
För att overallerna ska hinna bli beställda och tryckta innan säsongen är igång på riktigt flaggar vi redan nu för att det kommer att behövas någon som tar på sig ansvaret för att rodda med detta, frivillig kontaktar någon av oss för utförligare instruktion kring vad som behöver göras (det är inte särskilt tidskrävande)

Kick-off, träningsstart och föräldrarmöte

Innan det är dags för träning planerar vi att samla tjejerna för gemensam aktivitet som ännu inte klubbats vad den ska innehålla, men ni får veta dag och tid när det närmar sig.
Enligt våra beräkningar har nästan alla tjejer minst en vinteridrott, varför vi inte stressar igång med någon inomhusträning. Vecka 10 brukar konstgräset på Högslätten att öppna och vi tänker oss att det är då vi kör igång. Vi har inte fått info om träningstider där ännu, men återkommer med detta. 
Traditionsenligt kör vi föräldrarmöte i samband med någon av de första träningarna. Vi kommer under säsongen att köra två träningar i veckan. 
Har ni orkat läsa ända hit antar vi att ni känner er lika sugna som oss på en ny säsong med det här fina gänget, kul! Vi hörs!
Skribent: Madde Wallblom
Epost: Adressen Gömd

Ledare

Madde Wallblom 070-6770654

Malin Sjöstrand 070-3009356

Mathias Åström 070-2393175

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link