Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2017 är slut!

01 OKT 2017 14:33
Men vilken säsong våra grabbar haft!
  • Skapad: 01 OKT 2017 14:33

Säsongen inleddes med ny tränare med allt vad det innebär. Det visade sig efter ett tag att de inte funkade och Micko och Stefan återvände till Gunillas trygga sida.

Träningsflitet bland grabbarna ökade markant och vi såg fram emot seriestarten med tillförsikt. Division 2 pojkar väntade med de flesta av våra gamla kombatanter kvar.

Grabbarna satte ribban omgående och segrarna under vårsäsongen lades på hög. Sollefteå piskades med 9-1 i första matchen på bortaplan. En hyfsad start kan man tycka.

Trots att våra motståndare oftast toppade sina lag med äldre killar, så räckte man inte till. Vi minns framförallt en bortamatch mot Domsjö(2-1 till BIK) där nolaskogarna gick All in, men det räckte inte ändå.

När vårsäsongen var slut så var BIKarna i ohotad topp utan förluster.

Under sommaren åkta laget upp för tredje året i rad till Umeåcupen. Då bjöd laget föräldrar, publik och motståndare på en fantastisk uppvisning i tempostark och teknisk fotboll. Laget krossade alla motståndare och tog guldet!! jag minns semifinalen mot Lira BK mest. En 4-0 seger där man spelade en fantastisk fotboll.

Jag kommer också ihåg träningsmatchen mot A-laget som grabbarna vann. Det gav ringar på vattnen..

Hösten kom och laget vann kvalet till DM(Junsele) med samma fina spel. Jag minns matchen mot Sollefteå(1-0 vinst) där Sollefteå inte hade en målchans på hela matchen.

Höstserien tog vid, och grabbarna fina form höll i sig.

DM finalen blev en minnesvärd historia. Det mesta är skrivet om den, men den satt kvar länge efteråt på många olika sätt. Summan av den tycker jag är att trots att allt var emot oss inför, under och efter den matchen, så vinner grabbarna DM guldet. En sann bragdmatch!

Vinstraden tog dock slut i bortamatchen mot BK Örnen. BK Örnen hade scoutat oss bra och backade hem med hela laget och satsade på en ensam forward på kontringar. Grabbarnas oförmåga att göra mål och BK:s fina laginsats gjorde att de välförtjänt blev det första laget att slå BIK P02 2017.

Serien avslutades med Domsjö hemma och där blev det 5-1 till grabbarna.

Jag vill summera säsongen med ett ord, Fantastiskt!

Laget är enormt skillade och man spelar en underbar fotboll. Man är oerhört träningsvilliga och varje träning är en kamp, och det gör att de utvecklas enormt tillsammans. Tack för en fantastisk säsong..igen!!

Tack också till laget fantastiska ledare, Gunilla, Micko och Stefan! Utan er skulle detta aldrig fungera så framgångsrikt.

Tack till föräldrarna i laget som drar ett stort lass med fika, bilkörning mm mm. En fantastisk föräldragrupp som är superviktiga.

Nu är säsongen slut och det är uppehåll i träningarna. Tanken är att grabbarna snart ska få börja träna en gång i veckan iallafall.

Planerna inför nästa säsong är i full gång och ledarna har några spår som de jobbar med. Mer info kommer snart.

Tack för i år!

/Redaktörn.:-)

Skribent: Pär Bohlin
Epost: Adressen Gömd

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

JAKO

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link