Information från Styrelsen 1-2018

17 MAJ 2018 16:18
Våren har kommit och snön är borta!
  • Skapad: 17 MAJ 2018 16:18

Våra planer är dock fortfarande väldigt våta men så fort de torkat upp lite mer kommer Härnösands kommun att så, gödsla och vertikalskära samtliga planer.

På 11 spelsplanen kommer dessutom kommunen att göra markundersökningar inför det kommande konstgräset. Så fort allt är klart kommer vi att skyndsamt lägga ut markduken!
Kallelse kommer.

Från och med i år gäller ju de nya spelformerna även för oss i Ångermanland. Vissa problem har uppstått runt om i landskapet rörande planstorlekarna, framförallt när det gäller den nya stora 9 spelsplanen. Vidare så finns inte de nya målburarna att införskaffa ännu för 9 spelsplanen då det verkar som om tillverkarna väntar till nästa år då det blir obligatoriskt för alla fotbollsförbund att spela med nya spelformerna. I och med detta har Härnösands Kommun och ÅFF kommit överens om att INTE måla planerna efter de nya storlekarna utan istället kommer samma mått som gällde förra säsongen även målas upp i år. Vill du som ledare ändå använda dig av de nya måtten går dessa att märka upp med koner eller liknande. Även andra kommunen i Ångermanland kommer att måla upp enligt de gamla måtten denna säsong.

Lotter och Bilbingo:

Sportlotten kommer att delas ut även i år, dock så är det 800 lotter mindre att fördela ut än föregående år. Dessutom kommer lagen att kunna boka in sig på försäljningspass utanför ICA MAXI. Mer information kommer när det närmar sig.

Bilbingon kommer, som tidigare meddelats, köra igång igen med start 30/5. Vilka lag som ska hjälpa till när kommer bilbingogruppen att meddela tillsammans med instruktioner. Observera att alla inkomster från fikaförsäljningen tillfaller det egna laget. Frågor om bilbingon skickas till This is a mailto link

Utbildning

Bik Sportklubb är den första pilotföreningen i projekt NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) som sträcker sig under 2018 i arrangemang av Västernorrlands Idrottsförbund med projektansvarig och NPF-Coachen Madelene Brandt som ansvarig (som även är styrelseledamot i Bik Sportklubb).

Nästa steg är att alla ledare inom Bik Sportklubb kommer att få en utbildning i NPF och coachning med stöttning av Madelene. Även vårdnadshavare kommer att erbjudas en kväll där man får vetskap om projektet och NPF.

Dessutom är det dags att ta nästa steg i ”föreningslyftet” (se tidigare utskickad kallelse) den 29/5 18.00 – 20.30 kommer Andreas från SiSU/ Västernorrlands Idrottsförbund att utbilda oss i ”riktlinjer för barn och ungdomsidrott”.

Mot en härlig säsong!

/Styrelsen Bik Sportklubb