Information från styrelsen 1-2019

24 MAR 2019 21:43
  • Skapad: 24 MAR 2019 21:43

Vi går mot ännu en säsong!

Årsmötet för 2019 kommer att hållas torsdagen 28/3 på Bondsjöhöjdens IP. Möteshandlingar kommer att finnas på hemsidan som vanligt senast en vecka innan mötet (inloggning krävs). Valberedningen, Håkan Eriksson och Peter Norberg nås på This is a mailto link

Några nyheter:

Under 2019 kommer vi INTE att ha någon form av lotter till våra lag. Avtalet med sportlotteriet har gått ut och vi har valt att inte förlänga detta efter flertal synpunkter som inkommit från såväl ledare som målsmän. Huruvida det blir bilbingo eller inte återkommer vi till.

Istället för sportlotten kommer vi att justera träningsavgiften som nu varit oförändrad i tre år. Den stora förändringen är att familjeavgiften tas bort, den nya avgiften ser ut som följer:

2019                                                        (2018)

upp till 7 år - 0:-                                      (- 0:-)
8-9 år - 300:-                                         (- 400:-)
10-12 år - 500:-                                     (- 700:-)
13-14 år - 700:-                                     (- 900:-)
15-18 år - 900:-                                    (- 1000:-)
18 år - - 1200:-                                     (- 1000:-)

Som synes ovan sänks alltså den enskilde avgiften för samtliga årskullar förutom ålderskategorin 18 och uppåt. Dessutom ska ingen behöva sälja lotter ( 4 lotter/ barn motsvarar 200:-, vissa har fått sälja 6 lotter/ barn vilket motsvarar 300:- ). Träningsavgiften byter också namn till ”spelaravgift” vilket tydliggör vad den avser.
Medlemsavgiften är oförändrad för 2019. Styrelsen har också beslutat att under kommande säsong, 2019, betalar föreningen ledarnas medlemsavgifter. Alltså inga avgifter till alla som så förtjänstfullt ställer upp för våra lag, motkravet är dock att varje lag måste vara representerat på ledarmöten samt ett större deltagande i utbildningar.

Avtalet med Härnösands Kommun gällande Bondsjöhöjdens IP har gått ut och håller på att förhandlas om. Vi hoppas på ett liknande avtal som tidigare då vi sänkte vår hyra i utbyte mot att vi gjorde vissa arbeten såsom bevattning utläggande av täckduk. En stor sak kommer naturligtvis bli den nya konstgräsplanen där vi också vet att andra lag i Härnösand har visat intresse för att både träna och matcha på den när det finns lediga tider.

Fotbollsskolan saknar idag arrangör. Den populära fotbollsskolan eftersöker alltså något lag/ ledare/ målsman som kan tänka sig att driva den under 2019. Ett färdigt koncept finns från svenska fotbollsförbundet och tidigare års arrangörer finns som bollplank. För mer information maila This is a mailto link som läget är nu finns det stor risk att det under 2019 inte kommer att kunna erbjudas en fotbollsskola.

Träningstider på Högslättens konstgräs kommer inom kort fördelas ut på våra lag. Önskas ingen tid, vänligen meddela detta till This is a mailto link De tider vi har fått till förfogande från Härnösands Kommun ser ut ungefär som förra året, det är många lag och föreningar som ska samsas på samma yta så delad plan är ett måste. Kommunens regelverk säger också att det i normalfallet är seniorlag som får träningstider efter 18 på vardagar och alla tider innan dess är ungdomstider.