Information från styrelsen 3- 2017

2017-08-14 21:27
  • Uppdaterad: 2017-08-14 21:27

Information från styrelsen 3- 2017

Nu är höstsäsongen igång! Säsongen startade för de flesta ungdomslag med deltagande i Mid Nordic Cup, faktum är att Bik med sina 14 deltagande lag var turneringens tredje största förening.

Inom kort kommer vi ha ett nytt föreningstält som kan tas med på cuper samt användas vid olika evenemang. Mer information kommer så fort det har levererats.

Anläggning:

-        Viktigt, lägg in era tränings och matchtider i bokningssystemet. Detta för att kommunen ska kunna se när det behöver linjeras och klippas. Dessutom finns risken om ni inte bokar in träningstiderna att andra lag ser en ledig tid och lägger in match eller extra träning då Ditt lag har träning. Gäller alla planer!

-        Entrédörrarna får inte ställas upp utan de ska låsas upp med upplåsningstaggen för att inte förstöra dörrbläcken. Instruktion finns på nyckelkedjan till taggen. Taggen finns där nycklarna finns.

-   Träning ska så långt det är möjligt inte bedrivas i straffområdena, detta  för att minska         slitaget.

-        Kom ihåg att varje lag ansvarar för städning efter sig, detta gäller såklart både på och runt om planen samt i kök och omklädningsrum.

Material:

-        Vi har ordning och reda på föreningens utrustning, detta mycket tack vare Jens Wikström som har gjort ett stort arbete i rensning, underhåll och nyinköp. Jens har nu meddelat att detta är hans sista säsong som materialansvarig. Att föreningen har en ansvarig för vår gemensamma utrustning är dels viktigt för att fortsätta hålla den kvalité vi nu har men även för att underlätta våra ledare och spelares fotbollsvardag.

Inför varje säsong inventeras materialbehovet av materialansvarig i samarbete med styrelsen och ledarna i våra lag. Materialansvarig ansvarar för inköp och distribuering av det material föreningen tillhandahåller ut till lagen, ex. bollar och tröjor. Intresserade får mer än gärna skicka ett mail till This is a mailto link

-         Ett nytt fällbart bord är nu inköpt. Detta bord ska användas vid fikaförsäljning vid 7 och 9 manna planerna, undvik i största möjliga mån att bära ner bord från fiket. Tältet som fanns i fjol (svart tält märkt Mekonomen) är nu delvis lagat och kan även det användas till fikaförsäljning. Finns även nya skarvsladdar och fällstolar samt nya västar märkta ”matchvärd”, allt detta i förrådet vid pistmaskinsgaraget.

Träningstider:

-        Hösten närmar sig, det kan därför finnas behov att justera träningstiderna. Det lag som har behov av justering ansvarar för att sammankalla berörda lag till ett möte.

Avslutning:

-        Självklart kommer vi även i år att hålla en avslutning för föreningens alla spelare. Information kommer när det närmar sig. Likadant gäller ledaravslutningen.

Övrigt:

-        Bra jobbat med Sportlotten! Sista redovisningsdag var 30/6 och med något undantag redovisade alla i tid vilket förenklar administrationen och slutredovisningen.

-        Våra grabbar i P02 vann en gastkramande DM final mot Sollefteå och kan nu titulera sig som Ångermanlands bästa fotbollsgrabbar! Stort grattis!

-        Styrelsen har anmält föreningen till ”föreningslyftet”. En kostnadsfri utbildning som ges i SISUs regi och innehåller bland annat;

• Träningsläger för styrelsen. Minst en utbildningsdag med föreningslära, utbildning kring engagemang och Framtidens förening.

• En kväll om Anvisningar för barn- och ungdomsidrott.

• Ett arbete kring ledarförsörjning.

• Ett arbete med föreningens vision, uppdrag och värdegrund

-        Tyvärr kan inte alla ledare få tillgång till våra ledares supertexts grupp. Detta pga. begränsningar i appen till max 50 personer.

-        Information om försäkringen alla spelare och ledare omfattas av (vid betald medlemsavgift) finns på hemsidan under fliken dokument.

Med önskan om en härlig fotbollshöst!

/Fredrik, Ordförande Bik Sportklubb