Information från styrelsen 5-2017

2017-12-15 10:50
  • Uppdaterad: 2017-12-15 10:50

Hej alla ledare i Bik Sportklubb!

Ett sista nyhetsbrev detta år hinner vi med :)

Nya spelformer 2018

Som vi tidigare förvarnat om har nu Ångermanlands fotbollsförbund fattat det formella beslutet gällande de nya spelformerna. Detta innebär att under säsongen 2018 kommer distriktet följa svenska fotbollsförbundets rekommendation och gå in i de nya spelformerna. Information om dessa finns här: http://fogis.se/barn-ungdom/nya-nationella-spelformer/

Men i korthet;

Ny spelform för de yngsta, 7 åringarna, införs. Där ska det spelas 3 mot 3 med små mål utan målvakt. Dessutom rekommenderas sarg/nät för att bollen ska vara i spel så länge som möjligt.

En ändrad åldersgräns för spel 11 mot 11 införs, nya gränsen är 15 år mot dagens 14.

Dessutom ändras planstorlekarna för 7 och 9 spelsplanen, storlekarna på dessa anpassas till ålder på spelarna.

När det gäller spel 9 mot 9 införs en målbur med nya mått anpassad för barn i dessa åldrar, ett mellanting mellan 7 spelsburen och 11 spelsburen.

Vi har inför denna förändring kommit överens med kommunen om hur vi ska lösa planfrågan och målbursfrågan på Bondsjöhöjdens IP. Nya målburar med de nya måtten kommer att köpas in till 9 spelsplanen, dock har leverantören svårt att hinna leverera dessa målburar så det kan dröja ett tag in på säsongen innan de kommer. Vi kommer även få nya mer lättflyttade målburar till 7 spelsplanen.

I och med att planstorlekarna kommer att ändras inför nästa säsong planeras linjerna att målas med olika färger. En färg för stora 7 och 9 spelsplanen och en annan färg för lilla 7 och 9 spelsplanen. På detta sätt är det enkelt för respektive lag att bara flytta målburarna till den planstorlek som matchen/träningen kräver.

Materialansvarig

Ersättare till Jens Wikström som föreningens materialansvarig blir Martin Tuvesson. Vi tackar Jens för hans engagemang och ett mycket bra arbete! Martin nås på 070 667 88 39.

Möten

Årsmötet planeras till den 21/3.

Första ledarträffen kommer att äga rum under april månad. På detta möte kommer vi att dels behandla kommande säsong med träningstider med mera men även titta på föreningens nya och uppdaterade policys som styrelsen arbetat fram. Dessa finns nu på hemsidan ( http://www.biksk.se/foreningen/Styrdokument/ ) och omfattar alkohol och droger, mobbning och diskriminering samt en idrottslig verksamhetsidé. Ytterligare policys samt en utökad idrottslig verksamhetsidé som även omfattas av barn och ungdomarna kommer att arbetas fram under kommande säsong.

Försäsongsträning

Föreningen står för all hallhyra gällande fotbollsträning baserad i Härnösand. Om något lag förlägger träning till annan kommun eller istället vill träna brottning, cirkelträning etcetera krävs att lagen inkommer med en eskning för den planerade aktiviteten innan den börjar, detta för att styrelsen ska kunna ta ställning till om det ska belasta föreningens konto eller lagets konto. Eskningen ska innehålla kostnadskalkyl kring aktiviteten, antalet spelare, hyra, tid etc.

Vi önskar alla våra ledare en God Jul och ett Gott Nytt År!

/Styrelsen Bik Sportklubb