Hoppa till sidans innehåll

Bik - Krokom/dvärsätt 1-2

07 JUN 2017 09:20
I ärlighetens namn var man lite osäker inför matchen mot Krokom denna återigen kalla lördag. Trots frölusten visade det sig ändå att oron var obefogad.
  • Skapad: 07 JUN 2017 09:20

Sara utomlands, Linda på examen, Sofia tillgänglig en halvlek, Maja sjuk och Madde som hade hoppats på comeback efter korsbandsfrånvaro stod på sidan med en krånglande häl. Alltså en avbytare i första halvlek, vilken var klippan Bella K som i väntan på att få chansen i målet ställer upp som utespelare. Ja med en redan tunn trupp är det såklart väldigt kännbart med så många spelare borta, och Krokom som kom till Högslätten med tre vinster och en oavgjord i bagaget fick bära favoritskapet på sina axlar. Matchen mot Hsk har ännu inte riktigt släppt från hornhinnan så när Krokom redan i den tredje matchminuten spelade till sig ett friläge kändes det lite darrigt. Tora var dock snabb nog att avvärja i sista stund tillsammans med Bella i målet den gången. Istället vänder det och vi skapar snabbt en dubbelhörna som Jessica slår riktigt bra och den andra resulterar genom Alex panna som är sist på bollen.

Perioden som följer efter målet handlar mest om spel på mittplanen då inget lag skapar några direkta målchanser förutom någon resultatlös hörna var. Med knappa halvtimmen spelad är vi nära att anteckna 2-0 när Emelie lyfter en frispark från knappt halva planen. Lyftet går mot bakre stolpen där en helt ensam och framstörtande Alex kommer med fart och får bra träff på volley, K/D.s målvakt står dock bra placerad och räddar skottet därför. Istället får vi se en kvittering efter att K/Ds främste målskytt i seriespelet Laura Staub (6 mål totalt) får stå helt ensam strax utanför straffområdet och avlossa ett bra skott som Bella i mål inte kan göra någonting på. 1-1 i halvtid alltså och spelmässigt tämligen rättvist.

Andra halvlek liknar den första spelmässigt där inget av lagen riktigt tar tag i spelet men bjuder varandra på en härlig kamp. K/D får en frispark i mycket bra läge i den 51.a minuten men Bella är med på skottet och styr ut till hörna. Kvarten senare får K/D ytterligare en hörna som de slår kort och sedan lyfter in i boxen och p.g.a. lite för försiktigt försvarsspel lyckas de slå in bollen från nära håll. Vi lyckas sånär kvittera när Anna slår in en hörna vid bakre stolpen i den 75.e minuten, men tyvärr hade bollen i luften skruvats över kortlinjen innan den nådde Annas fot.

Ytterligare en förlust alltså, men en klar uppryckning spelmässigt och klart godkänt med tanke på antalet tillgängliga spelare. Ingen överglänser någon annan den här matchen utan det är kollektivet som gör en bra insats som tyvärr inte resulterar i några poäng.

På lördag är det dags för vår första bortamatch avståndsmässigt då vi åker till Östersund för att möta Ope som än så länge är utan segrar i serien. Till den matchen tillkommer Sara, Linda och Maja som saknades senast men även Ida Hallin som är hemma för sommarlov från sina studier i Uppsala. Sofia och Madde fortsatt borta och även Bella samt Emelie finns inte med i truppen mot Ope. Men förhoppningsvis gör det lag som får chansen en bra insats så vi kan vända tillbaka till vinnarspåret.

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

Craft

Ica Maxi Härnösand

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link