Hoppa till sidans innehåll

BIK SK - Morön 1-2

28 JUN 2016 10:59
Matchen mot Morön innebar hemmapremiär på ett långhårigt Bondsjö IP och även vårens sista seriematch match.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2016 11:00

Inledningsvis är det vi som trycker på och har det mesta av bollinnehavet, snöpligt därför när Morön gör 0-1 redan i den sjätte minuten. Deras forward Paulina Larsson tar en väldigt fin löpning längs med vår backlinje för att sedan sticka på djupet och på så sätt blir hon fri med Bella Nordlund i målet och gör inget misstag. Vi fortsätter ändå jobba på och skapar fortsatt press på motståndarna och vår rappa anfallstrio Sara Jensen, Simone Edefall och Linnea Kvarnberg stressar Moröns backlinje bra och skapar ett antal chanser. Simone kommer förbi sin back flera gånger men tyvärr ger chanserna ingen utdelning. Mot slutet av första halvlek tryter orken i värmen för hemmalaget vilket gör att Morön kan flytta upp sitt spel bättre. De skapar en del chanser där den farligaste är ett friläge som Bella gör en fin räddning på. Efter en hörna för Morön är 0-2 nära att rulla in och Morönspelarna protesterade för antingen mål eller en hands i straffområdet men domaren friade.

Andra halvlek inleds med att vi pressar på och redan fyra minuter in tilldöms vi en straff efter en hands på en Morönförsvarare. Carro Jonsson stegar fram och slår den hårt och högt mot krysset, såklart otagbart för målvakten. Vi får lite vind i seglen och fortsätter att pressa högt, men på en frispark en bit ner på vår planhalva endast tre minuter senare lyckas Morön återta ledningen. Frisparken slås som ett inlägg och Bella är på väg ut för att plocka ner den när Julia Skoglund i Morön kommer upp och touchar lätt med skallen varpå bollen ändrar riktning och rullar in i mål.

Vi kämpar vidare och skapar några chanser, dessvärre går Simone Edefall sönder i den 68.e minuten efter att ha fastnat i gräset och vrickat högerfoten ordentligt och tvingas därför till byte. Några fler mål blir det inte och det är spännande fram till slutsignalen, men inga poäng den här matchen heller. Man ser, precis som tidigare matcher, att konditionen tryter på för många spelare vilket gör att vi inte har den sista lilla kraften att slutföra matcherna bra. Nu faller visserligen målen tidigt i båda halvlekarna vilket får ses som positivt men att det krävs hårdkörning under uppehållet råder inga tvivel.

Tråkigt nog var detta Victoria Piirainen Anderssons sista match då hon nu lämnar för studier utomlands, ett stort tapp förstås och hon kommer att vara saknad både på planen och runt planen. Nu laddar vi om inför hösten och hoppas på att bollen då studsar med istället för emot oss för då ska vi nog kunna reda ut den här stormen.

Bella
Nora Vickan Emelie Ylwa (ut 45)
Simone (ut 68) Johanna (ut 72) Linnéa Carro Linnea
Sara

Ers:
Frida (in 72)
Alex (in 45)
Steph
Anna (in 68)

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

Craft

Ica Maxi Härnösand

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link