Hoppa till sidans innehåll

Inför Bik SK - Mariehem 23/7, 15.00

23 JUL 2016 10:48
Så var det dags att ta omtag i serien och därmed sparka igång höstomgången, sommarvärmen till trots. Det kommer att bli en tuff match på många sätt där just värmen kommer att vara den största motståndaren.
  • Skapad: 23 JUL 2016 10:48

Mariehem som kommer på besök imponerade stort med deras spel när vi mötte dem i Umeå i våras och de vann matchen med klara 5-0. Trots det känns det som att vi har en god chans att göra något riktigt bra idag. Under uppehållet har vi, som ni kanske läst i tidningarna gjort klart med en ny huvudtränare; Sergiu Tanurcov klev in från och med första träningen efter uppehållet och har verkligen visat på den här korta tiden att han kommer att bli en väldigt bra injektion i laget med sin tydliga ledarstil och sina stora fotbollskunskaper. 

Redan innan uppehållet landade Esther Sunday i Sverige men pappersarbetet gentemot hennes förra klubb drog ut lite på tiden och inte förrän idag kommer hon att göra sin premiär i den röda tröjan. Esther är en 24-åring från Nigeria som tillsammans med deras landslag spelade VM förra sommaren. Riktigt bra meriter alltså och man ser på träningarna hur hon går från klarhet till klarhet och det ska bli väldigt spännande att se henne i matchsituation idag. Vi har ju tyvärr några på minuskontot också; Victoria Piirainen Andersson flyttade under uppehållet till Barcelona för studier och lämnar ett stort tomrum efter sig både på och vid sidan av planen, kanske får vi se henne på planen igen när det spanska äventyret är över med det blir isåfall inte förrän nästa säsong. Och Linnea Lundin, som alltid springer mest på planen men ändå aldrig ser riktigt trött ut lämnar förstås också en stor lucka att fylla upp. I hennes fall var det inte tänkt att hon skulle spela hela den här säsongen eftersom hon till vardags studerar i Umeå. När hon ändå fick sommarjobb i Härnösand så ställde hon upp, som den lagspelare hon är, när vi va lite folk. Men nu lämnar hon snart Härnösand för Umeå igen och kände därmed att tiden inte räcker till för en 100%-ig satsning. 
På den eviga skadelistan har vi dessutom två fotleder tillhörande Simone Edefall och Alexandra Westerberg. Simone gjorde ju illa sig sista matchen innan uppehållet och har denna vecka kunnat börja springa, men till fotbollsspel är det ett tag kvar. Alexandra gjorde illa sig så sent som i tisdags och kommer inte vara med idag. Sedan saknas även Bella Nordlund idag som är bortrest, tufft förstås då hon varit bland de bästa spelarna i så gott som alla matcher men vi har både Linnea Ullsten och Bella Köhn som knackar hårt på dörren till seniorfotbollen och nu får istället någon av dem chansen vilket såklart är positivt för deras fortsatta utveckling. 
Men de lag som ställs på benen idag kommer att ge Mariehem en tuff match och även visa för övriga att våromgången är glömd och att vi nu ger allt för att plocka poäng och därmed rädda kontraktet, vilket är långt i från kört. 

 

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

Craft

Ica Maxi Härnösand

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link