Hoppa till sidans innehåll

Sex poäng bärgade

19 JUN 2017 20:51
Sex poäng har det blivit på de två senaste matcherna, tre mot Ope och tre mot Heffnersklubban!
  • Skapad: 19 JUN 2017 20:51

Förra helgen spelade vi får första bortamatch som innebar resa (Hsk på Högslätten räknas inte riktigt). Det slutade med en jättebra halvlek där vi gör två mål och har bud på flera till. Sara satte 1-0 i matchens första minut och Frida tryckte in tvåan efter fin pass av Anna efter en hörna. Och en dålig halvlek där Ope kvitterar till 2-2 med bud på flera mål innan Alex nickade in segermålet på hörna med kvarten kvar. Bella Nordlund saknades och "Lill-Bella" fick göra målvaktsdebut för året och gjorde några fina räddningar när Ope pressade som mest i andra. Vinst med 3-2 smakade förstås bra även om frågan efter matchen var om vi skulle lyckas hålla vårt spel i 90 minuter snart. 

 

I lördags när Heffnersklubban kom på besök kom vi ett stort steg närmare dessa 90 bra minuter. Innan besöket på Högslätten hade Heffners inte släppt in något mål och vi visste egentligen inte mer än så om laget. Vi får, precis som i Ope en bra start där Sara sätter 1-0 redan efter fem minuter efter att Linda slagit en fin frispark där Stella tar kampen med målvakten vilket gör att Sara tämligen ostörd kan slå in bollen. 

Spelmässigt är det en jämn match med mycket fart och kamp, och inte jättemycket klara chanser inledningsvis. I 35.e minuten kämpar Sofia in 2-0 med en av hennes många långa löpningar, avslutet långt ifrån en rökare men bollen rullar över mållinjen och det är ju det som räknas. Innan halvtidsvilan skulle "vi" även sätta 3-0 på hörna när en motståndarback oturligt (för henne) nickade in bollen i eget mål. 

 

Andra halvlek börjar som den första och är ganska jämn. Med halvtimmen kvar går vi ner i en liten dipp och då börjar Bella-show i målet. Hon visar sina yttersta kvaliteer och avvärjer flera frilägen som varav åtminstone två de flesta var ganska säker på att de skulle bli mål. I en spelvändning sätter istället Sara sitt andra och vårt fjärde mål för dagen efter att kyligt lyft bollen över den utrusande målvakten och det känns som spiken i kistan. En eloge till Heffners som fortsätter kriga i varje situation trots, inte fullt rättvist, ganska stora siffror på tavlan. 

Men en bra genomförd match där den stora stjärnan går till Bella Nordlund i målet. Även Anna och Stella på mittfältet gör en riktigt bra match och gör att vi vinner många första- och andra-bollar vilket vi haft lite svårt för i tidigare matcher. 

 

Kort vila nu och redan på onsdag är det match igen mot Alnö borta, återstår att se om vi kan fortsätta på vinnarspåret.

Skribent: Madelene Wallblom
Epost: Adressen Gömd

 

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

Craft

Ica Maxi Härnösand

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link