Hoppa till sidans innehåll

Insändare

30 SEP 2016 12:34
Angående vår Sergiu
  • Uppdaterad: 30 SEP 2016 13:06

Med anledning av situationen för vår A-lags tränare Sergiu med familj har nedanstående insändare skickats till lokala, regionala och nationella medier. Även riksdagsledamöter har fått insändaren skickat till sig.

Insändaren i sin helhet;

Vi har nåtts av det hemska beskedet att vår omtyckta tränare Sergiu Tanurcov ej beviljas förlängt arbetstillstånd och därmed måste han och sin familj lämna Sverige. Detta till ett land hans dotter aldrig besökt. Ett land där hans dotter inte behärskar språket. Ett land där hans dotter måste integreras i samhället likt Sergiu och hans fru en gång gjorde när de kom till Sverige.

 Sergiu är en hederns man. Han vill göra rätt för sig, han ger alltid 100% för Bik sportklubb. Han behärskar språket, han har arbete. Anledningen till att han måste lämna landet är två månader, 5 år tillbaka i tiden, då han tjänade under migrationsverkets krav på en inkomst på 13.000 kronor i månaden. Slås detta ut på de år Sergiu varit i Sverige klarar han migrationsverkets krav med råge.

 Dagligen rapporterar media om andra fall, där det inte går lika väl. Då handlar det om arbetslöshet, socialbidrag och en debatt om integration.

Sergiu och hans familj är ett mycket bra exempel på lyckad integration. Då ska han utvisas?

 En reflektion som kan dras är vad som nu händer med invandrare som har tillfälligt arbetstillstånd. Ingen företagare eller förening törs satsa på en invandrare med risk för utvisning. Ingen förening vill genomlida det vi nu upplever. Ska samma regelverk gälla om personen blir sjuk i 10 dagar och därmed inte når upp till miniminivån?

 Låt förnuftet segra. Låt Sergiu och hans familj stanna kvar i Sverige. Här har de sina vänner, sitt arbete och sitt liv.

 Om Sergiu får stanna i Sverige vet han att vi på Bik Sportklubb vill ha honom i vår förening.

 Stöd vårt A-lags namninsamling till stöd för Sergiu och hans familj, länk via facebook; Bik SK dam

 Styrelsen Bik Sportklubb Härnösand

Skribent: Fredrik Andersson
Epost: Adressen Gömd

PLANINFORMATION

Planinfo

Vid frågor rörande anläggning och planer skicka mail till:

This is a mailto link

Intersport

Craft

Ica Maxi Härnösand

 

BIK Sportklubb
Org.nr. 802420-8962

Postadress:
Bik Sportklubb - Fotboll
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Besöksadress:
Stigsjövägen 11
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link