Information från styrelsen 2-2021

02 JUN 2021 15:57
Förtydligande riktlinjer från den 1/6 -21
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 15:57

Från 1 juni vidgas möjligheten till träning, matcher och tävlingar i mindre omfattning för alla åldersgrupper.

Barn- och ungdomslag samt seniorlag får bedriva träningsverksamhet, genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning samt delta vid mindre cuper och läger.
Ingen lagmedlem ska använda handskakning vid tack eller hälsning.

På mindre arenor är maxantalet 100 åskådare. I maxantalet åskådare ingår inte spelare, ledare, funktionärer eller media.

Matchvärd:

• Vid match ska hemmalaget tillse att det finns en utsedd person som bär matchvärdsvästen och som ansvarar för att se till att publiken följer gällande restriktioner.
  • Ansvarar för att antalet åskådare inte överstiger tillåtet antal.
  • Ansvarar för domarna.

Publik:

• Avståndet mellan åskådare ska vara minst 1 meter åt alla håll, oavsett om personer sitter eller står.
  • In- och utpassering till publikplats ska ske på så sätt att trängsel undviks.

Kiosk:

• Avståndet mellan köande personer vid eventuell köbildning ska vara minst 1 meter åt alla håll.
  • In- och utgång bör vara separerad från varandra för att undvika trängsel.
  • Hanteringen av kioskutbud ska vara så smittsäkert som möjligt.
  • Försäljning ska i möjligaste mån inte ske via fysisk kontakt.

Omklädningsrum:

• Omklädningsrummen får inte användas vid träningstillfällen.
  • I samband med matcher ska ombyte och dusch ske hemma för samtliga ungdomslag, för seniorlag gäller att omklädningsrum erbjuds utifrån pandemilagen och rådande förutsättningar
  • BIK förordar att lagen inte använder omklädningsrummen men om omklädningsrum måste användas, då enbart till motståndarlag som har längre resväg, får enbart 1 person per 10 kvadratmeter vistas i omklädningsrummen, exempelvis om omklädningsrummet är 20 m2 får endast 2 personer vistas i omklädningsrummet samtidigt.
Skribent: Linnea Byström

Craft